Hírek, szakmai anyagok

Felhívás digitális tanácsadási jó gyakorlatok gyűjtésére

Kedves Kolléga!

A tavaszi pandémia alapjaiban változtatta meg az oktatás és a munkavégzés világát, a digitális forma pedig rendkívüli feladat elé állította a pályaorientáció területén dolgozó tanácsadókat, pedagógusokat és egyéb szakembereket. A Magyar Pedagógiai Társaság Pályaorientációs Szakosztálya 2020 tavaszán kérdőívek és szakértői interjúk segítségével felmérte a hazai online tanácsadási gyakorlatot, amelynek során számos jó gyakorlat került felszínre.

Mindezek miatt jó gyakorlatok gyűjtésére invitálunk minden pályaorientációval foglalkozó kollégát, hogy a jól bevált gyakorlatok, eszközök, módszerek minél szélesebb körben elérhetővé és ismertté válhassanak. Keressük azokat a hazai pályaorientációs gyakorlatokat, amelyeket az online térben, digitális eszközök (pl. szoftver, alkalmazás, videó, online gyűjtemény) segítségével is megvalósíthatóak.

A jó gyakorlatokat szerkesztett kötetben, ISBN számmal ellátott kiadványban kívánjuk összegezni. A kötetet elektronikus formában elérhetővé tesszük a Magyar Pedagógiai Társaság Pályaorientációs Szakosztálya www.llg.hu és a Társaság http://pedagogiai-tarsasag.hu/ honlapján is.

Az összegyűjtött digitális jó gyakorlatokból kereshető adatbázist hozunk létra a Szakosztály honlapján.

A jó gyakorlatok ismertetését az alábbi kérdőív kitöltésével juttathatja el hozzánk. A jó gyakorlatokat 2020. szeptember 30-ig várjuk, az online adatbázis feltöltése folyamatos.

Kérjük, a felhívás továbbküldésével segítse közös munkánkat!

„A tudás annyit ér, amennyire képesek vagyunk azt megosztani másokkal!”

Magyar Pedagógiai Társaság

Pályaorientációs Szakosztály