Hírek, szakmai anyagok

CAREER LEAD nemzetközi együttműködés és online konferencia


A németországi Oldenburgban 2024.02.14-én létrejött a CAREER LEAD elnevezésű európai kutatóhálózat, amely a pályaorientációval foglalkozik az általános- és a szakképzés területén. Az összefogást német, osztrák, lengyel, spanyol és svájci felsőoktatási intézmények hozták létre, összesen kilenc szervezet, azzal a céllal, hogy elősegítsék az európai országok kutatóinak, szakembereinek kommunikációját, cseréjét és együttműködését. Bővebben ld. Facebook, honlap.

A hálózat további kiépítését és kezdeti tevékenységét az Európai Unió támogatja az “European Scientific Network for Career Learning and Education – Career Lead” (grant number 2023-1-DE01-KA220-HED-000161202) Erasmus+ projekt keretében. A projektben szakértőként közreműködik Pálvölgyi Lajos (PROJECON), szakosztályunk aktivistája.

A projekt keretében június 27-28-án egy online tudományos konferenciát rendeznek Career Guidance in Schools under European and International Perspectives címmel, melyre április 15-ig lehet előadásokkal jelentkezni (a részvétel költségmentes).