Hírek, szakmai anyagok

A pályaorientáció három évtizede


A pályaorientáció három évtizede – ezzel a címmel szervezett online szakmai konferenciát a Magyar Pedagógiai Társaság Pályaorientációs Szakosztályával együttműködve a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya 2023. november 9-én. A webinárium célja a munkaügyi szolgálat három évtizede alatt (1991-2023) kialakult, kifejlesztett és működtetett munkaügyi, pálya-, és karrierépítés szolgáltatások áttekintése, az elmúlt 30 év értékelése volt.

A rendezvény bevezető előadását Borbély-Pecze Tibor Bors, a Magyar Pedagógiai Társaság (MPT) alelnöke, az MPT Pályaorientációs Szakosztályának elnöke tartotta. Korreferátumok: Gelle Mária, a Vas Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának szolgáltatási szakreferense és Hegedűs Pál Gábor okleveles emberierőforrás-tanácsadó, tréner, humánszolgáltatás-szakértő. Moderátor: Janovics László volt megyei és regionális munkaügyi központ igazgató (Pécs).

A rendezvény felvétele elérhető a szakosztály youtube-csatornáján: https://youtu.be/FXGc3kyjS5s

A Munkaügyi Szakosztály három évtizedre visszatekintő konferenciasorozatának korábbi rendezvényei az alábbi linkeken visszanézhetők:
A munkaügyi statisztika három évtizede (2021. november 11.)
A munkajogi szabályozás három évtizede (2022. március 3.)
A foglalkoztatáspolitika három évtizede (2022. október 6.)
A munkaügyi érdekegyeztetés három évtizede (2023. március 23.)
A szociális gazdaság három évtizede (2023. május 18.)
A foglalkoztatási szolgálat három évtizede (2023. szeptember 14.)