Hírek, szakmai anyagok

Civil szervezetek pályaorientációs gyakorlata és fejlesztései

Szakosztályunk célul tűzte ki, hogy megismerje a Magyarországon folyó nem hivatalos pályaválasztási tanácsadás, pályaorientációs, pályaedukációs tevékenységeket. Ennek érdekében műhelyeket szervezünk, amelyre meghívjuk az ilyen területen dolgozó szerveződéseket.

Első alkalommal október 26-án három, gimnazistákkal foglalkozó szervezet mutatkozott be. Fazakas Ida az Érted Agria Alapítvány
Fazakas Ida az Érted Agria Alapítvány (https://ertedagria.hu/), Kiss Gergely a Miénk a Pálya Alapítvány (https://mienkapalya.hu/), Lendvai Viktor és Kálmánchey Rita a HiSchool Alapítvány (https://www.hischool.hu/) tevékenységét mutatta be. Az előadás után fontos hozzászólások hangzottak el: a szakosztály részéről Szilágyi Klára és Juhász Ágnes tett fel kérdéseket, illetve figyelmeztetett azokra a buktatókra, amelyek a témával foglalkozó civilek munkája során felmerülhetnek.

Az ismerkedést folytatjuk. Egyrészt a közeljövőben szeretnénk olyan alkalmakat szervezni, amelyekre az általános iskolások, illetve a hátrányos helyzetűek pályaorientációjával foglalkozó szervezeteket hívjuk meg, másrészt gondolkozunk azon, hogyan segíthetnénk a tevékenységet folytató szervezetek szakmaiságának megerősítését.

A műhelyen elhangzottak meghallgathatók youtube csatornánkon: https://www.youtube.com/watch?v=mubT8gd3qqo